Visele chiar devin realitate. Dar pana la realizarea lor te vei lovi de o multime de piedici. Uneori puse de ceilalti, alteori de propria ta minte. Cred ca rabdarea este cheia.
Viata nu e intotdeauna roz, asa cum credeai in copilarie. Uneori esti atat de ocupat incat uiti sa mai visezi. Poate chiar privesti,”spectator”, la propria ta viata.
Iti vine sa renunti la tot ce visai si parca nu te mai regasesti in nimic. Nu stii incotro sa o apuci.
E doar o faza. Cumva, dupa ceva timp, lucrurile incep sa se aseze usor, usor. Si ajungi din nou pe drumul care trebuie, al tau.

Am scris acum ceva timp un articol despre ce as mai vrea sa fac in viata asta.
Cinque Terre era un loc unde voiam sa ajung inca de acum 4 ani. Nu m-am gandit ca asta o sa se intample in timpul unei vacante prin Italia. Tot acum am vizitat Milano, Como (ca e foarte aproape de Milano) si Florenta.
O sa incep cu Como pentru ca dupa Cinque Terre, acolo mi-a placut cel mai mult.
Daca cumva esti in Milano, sau in apropierea lui, merita cu desavarsire sa faci o excursie pana acolo. E un loc simpatic, linistit, tipic italian, cu stradute inguste si multe terase.
Face parte din renumitul trio: Garda, Como si Maggiore.

Como este lac glaciar cunoscut si sub numele de Lario. Se intinde pe o suprafata de 146 km patrati fiind al 3 lea lac ca dimensiune din Italia. Are  o adancime ce atinge 400m, fiind al 5-lea cel mai adanc lac din Europa si pe locul 36 in lume.

Sunt multe locuri de vizitat in Como dar pentru asta ai nevoie de o vacanta in toata regula. (15 localitati)
Noi am vizitat partea de vest mai mult. Ne-am plimbat, am mancat si am savurat cafeaua pe malul lacului.

Cert este ca nu poti merge acolo cu harta in mana. Cel mai bine e sa vizitezi fara un scop anume. Sa alegi o locatie, sa pleci pe o straduta si sa te minunezi de frumusetile ce iti apar in cale.
Lacul Como este locul ideal unde sa iti incarci bateriile si sa te bucuri de natura.

Turcoazul apei, Alpii si vilele pe fundal, o sa ti se para desprinse dintr-o poveste.

Cu siguranta, la un moment dat, ne vom intoarce acolo sa vizitam si celelelate locuri si sa ne deconectam de toate lucrurile.

 

Lacul Como trebuie vazut, daca nu venit special pentru el in Italia, macar ca o excursie rapida de o zi din Milano.

Video aici