Pentru ca nu puteam ajunge direct la Cinque Terre am ales sa zburam Cluj-Milano. De altfel, in Milano am avut si singurul hotel cu rezervare din timp. Restul locurilor  de vizitat si de dormit le-am ales cu o zi inainte. Cred ca imi place cel mai mult genul asta de vacanta.

Milano este cel mai important oras din Italia de nord. De asemenea este recunoscut ca una din capitalele modei si design-ului. Metropola este faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii).

Alaturi de New York si Londra, Milano este al treilea cel mai important oras din lume in ceea ce priveste moda.

Insa, nu trebuie subestimat. Nu trebuie sa-l percepeti doar ca o destinatie de shopping deoarece are multe alte lucruri de oferit.

Milano impresioneaza pentru ca este un amestec de vechi si nou, de istorie si cultura moderna.

Desi nici unul din noi nu era pentru prima data in Milano, ne-a placut foarte mult. Nu am reusit in schimb sa vedem tot ce am fi vrut din lipsa de timp.

Daca ajungi in Milano poti vizita:

1. Piazza del Duomo: Este locul ideal pentru a initia vizita orasului Milano, locul care atrage zilnic mii de vizitatori din toate partile lumii. Cand iesi din gura de metrou, exact din piata, ramai fara cuvinte.

2. Galleria Vittorio Emanuele II: gazduieste magazine de prestigiu, restaurante si hoteluri. Am luat pranzul la Restaurantul Savini si totul a fost absolut perfect. Recomand cu incredere! 🙂

3. Teatro alla Scala: Renumit pentru premierele unora dintre cele mai frumoase spectacole, ca Nabucco, Aida sau Madame Butterfly, Teatro alla Scala e un simbol milanez. Pe vremuri, Giuseppe Verdi era compozitorul Operei, iar cele mai mari nume din istoria muzicii clasice, ca Maria Callas sau Luciano Pavarotti, au cantat aici.

4.  Navigli : este un sistem de canale si cai navigabile ce au fost construite pe parcursul a 7 secole pentru a conecta Milano cu principalele lacuri si rauri din vecinatate.

5. Castello Sforzesco: Este unul dintre simbolurile principale ale orasului Milano, al doilea monument cel mai impresionant dupa Duomo.

Din  pacate la ultimele 2 nu am reusit sa ajungem insa cu siguranta o sa existe o data viitoare.

In concluzie, Milano este un oras fascinant, incarcat de cultura si istorie, cu o multime de cladiri spectaculoase din punct de vedere arhitectural, recunoscut in lume ca o capitala veritabila a modei.

Este un oras pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Cultura, istorie, shopping, concerte, viata de noapte. Alegerea va apartine.

 

 

Ne vedem in Florenta!

Part 1 aici

Video aici