Din Milano si pana in Cinque Terre, destinatia noastra finala, este destul de mult de mers cu masina. Asa ca am ales sa mai facem o oprire in Florenta. Capitala Toscanei, este un loc plin de farmec, ce te cucereste din momentul in care ajungi acolo.

Florenta este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din lume.

Desi este un oras relativ mic vei descoperi la fiecare coltisor arta si frumos.

Dupa ce ne-am cazat, in cel mai frumos si interesant hotel in care am stat vreodata, Relais Santa Croce by Baglioni Hotels, am luat orasul la pas.

Prima data am fost in piata unde este Basilica Santa Croce. Am stat pe scarile  din fata bisericii, care erau pline de localnici si turisti deoportiva.

Apoi ne-am plimbat pe malul raului Arno pana la Ponte Vecchio, care ne-a placut foarte mult. Este un pod pietonal, plin de magazinase, baruri si restaurante. E unul din simbolurile orasului  si nu ai voie sa ratezi o plimbare de-a lungul lui.

Din Ponte Vecchio am luat-o pe stradutele intortocheate pana in Piazza del Duomo.

Piazza del Duomo este centrul religios al Florentei, aici se afla catedrala si impozantul sau dom, unul dintre cele mai impozante simboluri fiorentine.

Urmatorul loc spre care ne-am indreptat a fost piata della Signoria, unde gasiti Palazzo Vecchio si Galeriile Uffizi din imediata apropiere de palat.

Florenta este un oras deosebit. Cel mai probabil te vei indragosti iremediabil de orasul Renasterii, iar daca acest lucru nu se va intampla, sigur o sa intre in topul personal al celor mai frumoase locuri vizitate.

Am uitat sa va spun ca aici, in Florenta, am mancat cea mai buna pizza din viata mea.

Deliciile culinare italienesti nu sunt nici ele de ignorant. Va puteti bucura de pastele pregatite in mai multe feluri decat va puteti imagina, pizza florentina si nu in ultimul rand, inghetata.

La Florenta am mers din pura curiozitate. Nu ne pare rau ca am facut-o si probabil ca ne vom intoarce candva cu gandul de a profita mai mult…sau doar pentru pizza. 🙂

Ne vedem in Cinque Terre!

Part 1 aici

Part 2 aici

Video aici