Tricoul din postarea de astazi este favoritul meu. Si pentru ca in ultima perioada ma tot “lovesc” de Frida m-am gandit sa va scriu cateva lucruri despre ea. Cu siguranta nu toata lumea stie cine e si poate sunteti curiosi.

Frida Kahlo a fost o pictorita mexicana care s-a facut cunoscuta mai ales prin autoportretele sale pictate intr-un stil suprarealist. Ea a folosit culori vibrante pentru a vorbi despre emotiile ei puternice. S-a nascut si a murit in capitala Mexicului, Mexico City, in casa sa, cunoscuta sub numele de Casa Albastra. A trecut prin saracie, a avut poliomelita in copilarie si a trecut printr-un teribil accident de tramvai care a lasat-o cu mari dureri si o coloana afectata pentru tot restul vietii.

Dupa accident Frida Kahlo a abandonat studiile de medicina pentru a se dedica picturii.

S-a casatorit de foarte tanara cu pictorul Diego Rivera, intre ei fiind o diferenta de 20 de ani. Frida avea 22 de ani, iar Diego avea 42. A purtat o dragoste suprema pentru pictorul mexican  desi acesta o facea sa sufere in nenumarate feluri. Ea a continuat sa il iubeasca cu devotiune si daruire pentru ca spunea ca dragostea inseamna iertare.

Frida a fost considerata un simbol al modei al epocii sale. Nu obisnuia sa imbrace nici rochii care sa ii puna silueta in evidenta si nici sa isi aranjeze bucle sofisticate, dupa cum era moda anilor ’30, hainele ei fiind, mai degraba, o adaptare personala a vestimentatiei rurale. Hainele pe care le purta Frida si care au reprezentat nota ei distinctiva erau menite sa ii mascheze imperfectiunile corpului : fustele lungi acopereau piciorul drept, mai scurt si mai subtire decat stangul, in timp ce bluzele lejere nu lasau sa se vada corsetele greoaie si tepene pe care artista le purta pentru durerile de spate.

Pe langa talentul pentru pictura, Frida Kahlo avea talent la trait.

Nimic n-a invins-o: nici teribila boala a copilariei, poliomielita, nici groaznicul accident care a tinut-o la pat luni de zile, lassndu-i urme pentru toată viata, nici seria de avorturi pe care le-a facut fiindca nu putea duce sarcinile pana la capat, nici furtunoasa ei relatie cu cel ce a fost barbatul vietii ei, Diego Rivera.

Opera Fridei Kahlo ocupa in prezent un loc important in pictura mexicana si mondiala. Cele aproximativ 150 de tablouri care o compun se afla raspandite in muzee si colectii particulare din Mexic, SUA si Europa.

Eu sper ca v-am trezit curiozitatea si ca o sa cautati mai multe lucruri despre ea, e cu adevarat fascinanta. 🙂

OUTFIT

T-Shirt STRADIVARIUS

Blazer STRADIVARIUS

Shoes ZARA

Bag STRADIVARIUS