Toti ne intrebam adesea ce cauta, cum si ce gandesc ceilalti oameni. Suntem confuzi cateodata. Ni se pare ca orice e in jurul nostru are un pret. Si are un pret.

Vrem sa stim totusi cat ne costa, in emotii, bucati de suflet, nopti nedormite, zambete, bocete, sa ne dam seama daca merita sa-l platim.

Nimic nu e gratis. Tot timpul  trebuite sa dam inapoi, sa platim pretul. Uneori e un pret real, alteori il aflam la final de situatie, cand primim nota de plata.

Inca de cand suntem mici ne dezvoltam niste mecanisme de supravietuire. Avem niste senzori. O intuitie grozava pe care o ignoram din dorinta de a avea alt final. Dar nu avem.  Facem asocieri  intre oameni si stari, momente, avem un istoric aproape pentru orice.

Daca suntem mai atenti putem sa constientizam singuri ce se intampla. Oamenii se exprima in fiecare moment prin limbajul lor verbal si non-verbal. Noi nu avem timp sa “vedem”sau nu vrem. Transmitem in fiecare secunda un mesaj catre ceilalti. Starile noastre sunt tradate de cum ne comportam si ce fel de cuvinte folosim. Sau cand alegem sa nu folosim cuvinte, in situatiile care ar cere cateva.

Si daca reusim sa avem si mai putine asteptari, sa deschidem ochii si sa ne uitam in jurul nostru, poate nu o sa mai platim scump la final de situatie. Si poate o sa ne permitem si nota de plata, ca sa iesim si-n alte “locuri”, fara teama.

In teorie totul e foarte simplu, cu practica e mai greu, dar putem macar sa incercam…

 

OUTFIT

Denim Jacket STRADIVARIUS

Dress MANGO

Jeans STRADIVARIUS

Bag MANGO

Shoes ZARA

Earings ZARA