“Orice poate fi cumparat cu bani este ieftin!”

Tu cat valorezi?! Ai timp de gandire 2 minute!

Sunt un om. O femeie în continua dezvoltare. Ma straduiesc la fel ca ceilalti, incerc sa invat din orice conflict, din orice experienta. Si la fel ca ceilalti, gresesc. Pentru ca inainte de a fi femeie sunt om.

Daca e sa ma refer la bani, am exact 20 de lei in portofel. Dar nu despre bani este vorba in articolul de azi. Poate ca o sa fac referire la ei, sa ma puteti intelege mai bine. Stiu ca n-am mai scris de multa vreme, dar cred ca pauza a fost de bun augur. Am avut timp sa analizez ce se intampla in jurul meu. Am avut timp sa “privesc”oamenii.

Ai observat ca toti in jurul tau se grabesc, dar din pacate nu ajung nicaieri?! Se spune ca daca stii cat valorezi, nu poti sa te opresti pana nu obtii ceea ce ti se cuvine. Oare despre asta o fi vorba?! Oare de la chestia asta e atata graba in jurul nostru?!

Am citit un articol scris de Ovidiu Ilea in care era o povestioara foarte draguta si care ar trebui sa ne pune pe ganduri pe oricare dintre noi:

Adrian, cu o fata abatuta si ganditoare, se intalneste cu prietena lui Laura intr-un bar sa bea o cafea. Deprimat, se descarca spunandu-i problemele lui… cu munca, cu banii, relatia cu iubita lui… Totul parea ca merge rau in viata sa… Laura baga mana in geanta, scoase o bancnota de 500 euro si-i spuse:
– Vrei bancnota asta?
Adrian, un pic confuz la inceput, i-a raspuns:
– Binenteles, Laura… sunt 500 euro. Cine nu i-ar vrea?

Atunci Laura lua bancnota intru-unul din pumni si-o mototoli pana cand a facut o mingiuta… Aratandu-i mingiuta mototolita, l-a intrebat din nou pe Adrian:
– Si acum, o mai vrei?
-Laura, nu stiu ce vrei sa demonstrezi cu asta, dar sunt tot 500 euro. Binenteles ca-i vreau daca mi-i dai.
Laura, desfacu bancnota, o arunca pe jos si o calca in picioare, apoi o ridica murdara.
– Tot o mai vrei?
– Uite, Laura, tot nu inteleg ce vrei sa spui, dar este o bancnota de 500 euro si atata timp cat nu o rupi, are aceeasi valoarea…

Ideea e ca orice ni s-ar intampla, atata timp cat nu murim, avem aceeasi “valoare”, doar ca noi uitam si ne pierdem in dezamagiri. In fiecare din noi exista un potential enorm. Conteaza doar sa nu-l pierdem degeaba.

De obicei evaluam, cantarim, incercam sa stabilim valoarea prin comparatie  si ne asteptam sa fim evaluati, cantariti, sa ni se stabileasca valoarea prin comparatie. Total gresit. Startul pe care il avem fiecare in viata este diferit asa ca nu ne putem compara cu nimeni.

Uneori pretuim mai mult decat facem, alteori mai putin decat valoarea reala, dar asta se intampla doar in sufletul nostru, doar in capul nostru exista astfel de analogii.

Am invatat ca munca nu este apreciata, ca viata poate dezamagi, ca timpul nu e mereu prietenul nostru, dar toate astea nu trebuie sa te faca sa-ti uiti valoarea.

In fond, viata este formata din clipe care trec, una  peste cealalta, pe rand. Fiecare clipa este magica. Ea iti arata cu certitudine ca inca existi,  ca esti in viata.

Nu stii cat valoreaza o clipa?
Poate ar trebui sa intrebi un om care a pierdut pe cineva drag.

Nu esti multumit de viata ta?
Imagineaza-ti ca ai fi in locul unui orfan din Nepal.

Simti ca nu mai poti?
Aminteste-ti ca trebuie sa mai poti putin! Intotdeauna mai poti putin!

Tine, mereu, capul sus si nu te gandi la ce cred altii despre tine: tu stii cat valorezi, trebuie sa stii. Si de fiecare daca cand vrei sa renunti, sa-ti amintesti cat de greu ti-a fost sa construiesti totul.

Stiu ca compromisurile in viata sunt o stare necesara, nimeni nu scapa de ele, dar totusi nu le face pana in punctul in care te uiti in oglinda, nu te mai recunosti.

Am ajuns, destul de greu, sa fiu constienta de cat valorez si sa inteleg ca nu concep sa ma risipesc in nimic.

Pana la urma, o viata avem, nu traim de 2 ori, asa ca nu poti sa-ti permiti luxul  sa te dezumanizezi.

OUTFIT

Top MANGO

Fusta ZARA

Shoes GOLDEN GOOSE