Oamenii chiar pot fi mai buni. In fiecare zi. Dar nu stiu de ce nu o fac.

Bunatatea se simte, nu se explica. Daca o ai, esti norocos. Este in stransa legatura cu sinceritatea, in primul rand fata de tine, iar apoi fata de ceilalti.

In zilele noastre normalitate inseamna sa fii indiferent si egoist. Sa traiesti doar pentru tine si ai tai, in rest, sa nu vezi si sa nu auzi. Sa nu-ti pese! De fapt, daca stau mai bine sa ma gandesc, iti pasa de ce e in curtea vecinului. Ce face x sau y, ce si-a mai cumparat, cum a promovat, cum se descurca, s-a casatorit sau nu, are copii sau nu si alte detalii din astea nesemnificative. Si cumva cred ca rautatea asta e mai mult la femei decat la barbati dar ma puteti contrazice daca nu sunteti de acord cu mine.

E mai usor sa fii rau, sa profiti, sa minti, sa inseli!

E tare trist sa vezi ca in ziua de azi omul se simte bine cand il vede pe celalalt la pamant. I se citeste satisfactia si implinirea pe fata.

Mi se pare ca rautatea e cea mai pura forma de slabiciune. Acesti oameni care fac tot felul de lucruri mai putin frumoase se cred puternici si importanti, nu-si dau seama ca rautatea asta le macina sufletul si tot ce le ramane e ura, invidia si singuratatea.

Daca esti impacat cu tine si ai o viata care iti place nu ai timp de astfel de prostii, nu ai timp sa “verifici” ce fac alti oameni, nu ai timp sa-i denigrezi.

Am citit ceva zilele trecute care mi-a placut si m-a facut sa inteleg si mai bine. Asta m-a si convins sa scriu. Plus alte intamplari “frumoase” cu oameni “draguti” din ultima perioada.

Scria acolo cum ca rautatea asta ar fi o boala si ca nu putem decat sa-i compatimim pe oamenii de genul asta. Rautatea si prostia. Doar un om care se detesta profund isi poate “otravi”sufletul in halul asta, doar un om cu o multime de slabiciuni si frici ii poate uri pe cei din jurul lui fara motive intemeiate.

Ma gandesc ca daca asociem rautatea cu boala e mai usor sa o acceptam.

Candva ma consumau foarte mult intamplarile astea din jurul meu pentru ca pur si simplu nu intelegeam cum poate sa se bage altul, asa din senin, in viata ta. Sau cum poate arunca afirmatii nefondate sau alte chestii urate. Acum am ajuns doar sa-i compatimesc pe oamenii de genul asta si sa stau la distanta de ei. Le doresc doar sa-si invinga toate slabiciunile si sa devina altfel de oameni, sa fie demni de iubirea de care depind sufletele lor bolnave.

In concluzie de ce sunt oamenii rai? Care este caracteristica lor?

Frustrarea ca celalalt are mai mult, e mai implinit, e mai bun?! Asta cumva duce la imbolnavirea sufletului?

Oamenii care nu cred in ceva, sunt rai.

Oamenii care cred ca ei au puterea, sunt rai.

Oamenii care cred ca totul este material, sunt rai.

Oamenii care si-au pierdut demnitatea si integritatea, sunt rai.

Oamenii care nu au valori, sunt rai.

Let’s face it, you only get one shot at this whole being a human thing, so you best decide what sort of human you want to be.

 

 

OUTFIT

Tricot Stradivarius

Rochie Zara

Cizme Stradivarius

Geanta Mango

Palton Stradivarius