Magia Sarbatorilor  nu consta neaparat in cadourile scumpe pe care le primesti sau daruiesti, in mastile pe care oamenii le poarta doar din dorinta de a parea mai buni, in mirosul crengutelor de brad sau in puritatea zapezii…ceea ce conteaza cel mai mult, sunt momentele petrecute alaturi de cei dragi. E timpul sa ne bucuram de lucruri simple,  cu adevarat importante pentru noi.

Ne-am obisnuit cu agitatia. Suntem in normalitate atunci cand alergam, cand suntem tensionati, cand nu avem timp pentru noi.

Iar atunci cand avem putin timp de relaxare, nu stim ce sa facem cu el, nu stim cum sa ne bucuram de moment sau de noi.

A mai trecut un an! Cand? Nu stiu, parca intr-o luna a trecut tot anul. Si parca, cumva, timpul asta trece din ce in ce mai repede. E vremea bilanturilor si a planurilor pe 2019. E momentul ala cand tragem linie, scoatem lista pe care am scris-o anul trecut  si bifam tot ce am realizat. Ne gandim bine. Unele sunt dorinte pe care le-am reportat din anii precedenti. Altele vor fi reportate pentru 2019. Toata presiunea cade pe 2019. Presiunea si speranta ca va fi bine.

Poate ca ne-am obisnuit sa traim la intamplare, pe drumurile pe care ne duce viata sau cum ne dicteaza societatea. Poate ca ne-am obisnuit sa ne dorim multe dar luptam pentru putin.

Poate ca aveai nevoie de un nou inceput, un an nou, sa ai mai mult curaj, daca “azi”nu ti s-a parut destul de bun sa schimbi ceva. Calendarul are asa un efect benefic asupra noastra.

Asa am facut si eu ani la rand dar anul asta nu-mi mai fac promisiuni, nu mai fac nicio lista! Am spus ca nu fac. Cum citisem la cineva, nu vreau sa fiu incarcata de povara grea a unor promisiuni pe care nu le pot indeplini 100% niciodata. Am invatat ca planurile nu-ti ies asa cum te astepti si ca viata te surprinde de fiecare data.

Toti ne dorim sa fim fericiti. Dar ghici ce! Fericirea asta  e extrem de relativa.

Toti ne dorim sa fim mai buni, dar niciodata nu vom fi suficient de buni, intotdeauna o sa fie loc de mai mult.

Toti vrem sa avem succes dar mereu o sa fie loc de mai bine si pana la urma “ce inseamna sa ai succes pentru tine?”.

Ajungi , la un moment dat in viata, sa le multumesti tuturor oamenilor pe care i-ai intalnit de-a lungul timpului. Si celor care te-au facut sa razi cu gura pana la urechi si celor care ti-au adus lacrimile pe obraji. Toti te-au ajutat sa devii cine esti azi, toti te-au invatat sa te iubesti mai mult.

Cred cu tarie ca exista oameni care ne vindeca. De alti oameni, uneori de noi insine. Ne ating si ne fac sa fim din nou noi. Oameni care ne amintesc ce si cum suntem de fapt. Oameni care ne-au atins cu un deget sufletul si l-au pus la loc. Eu ma simt extrem de norocoasa…Va doresc la toti sa gasiti un astfel de om. Asta da provocare!

Totusi, primul gand cu care trebuie sa pasim in noul an este acela de a nu astepta viitoarele sarbatori de iarna pentru a petrece mai mult timp cu cei pe care ii iubim, de a face un gest frumos sau a spune o vorba buna.

Ar trebui sa ne amintim mereu ca lucrurile aparent marunte sunt cele care conteaza cu adevarat cel mai mult.

“Ceea ce nu am trait la timp, nu mai traim niciodata. Tot ceea ce pierdem, pierdem pentru totdeauna.”

Va doresc ca in acest sfarsit de an sa va regasiti sufletul, sa va incarcati bateriile pentru tot ce urmeaza.

Sarbatori Fericite tuturor!